Hanneke Suidman

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Hanneke Suidman en sinds 1994 heb ik een praktijk voor psychologische zorg en psychotherapie. Ik ben afgestudeerd psycholoog.  (Universiteit van Amsterdam, doctoraal psychologie).

Tevens ben ik Cognitief Gedragstherapeut, waar ik de opleidng voor gevolgd heb bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). Bij de VGCt ben ik ook geregistreerd als supervisor en geef supervisie aan collega’s in opleiding.

Als psycholoog werk ik veel met relatietherapie. Door mijn ervaring met deze therapie werd mijn belangstelling gewekt voor mediation, of te wel conflictbemiddeling. In relatietherapie wordt namelijk gedacht en gewerkt vanuit de systeemtheorie. De systeemtheorie is echter eveneens de basis van waaruit een mediator werkt. In de systeemtheorie is het uitgangspunt dat een mens pas echt begrepen kan worden binnen de context van zijn relaties. Relatietherapie en mediation liggen als het ware in elkaars verlengde en soms ook heel dicht bij elkaar.

In 2004 heb ik bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) de opleiding tot mediator gevolgd en aansluitend de opleiding tot Family Mediator. Binnen de laatste opleiding valt het aandachtsgebied echtscheidingsbemiddeling. Sinds 2004 ben ik bij de Mediators federatie Nederland (MfN)  geregistreerd als mediator.


Klacht- en tuchtrecht
Mijn handelen als therapeut en mediator valt onder het vaste klacht- en tuchtrecht van de beroepsverenigingen waar ik bij ben aangesloten (LVVP, NIP en MfN).

Kwaliteitsstatuut: mijn kwaliteitsstatuut ligt ter inzage in mijn praktijk en kan op verzoek getoond worden.
Gecertificeerde praktijk: mijn praktijk is gevisiteerd en gecertificeerd door het NIP (geldigheidsduur 2016-2021)
AGB-code persoonlijk: 94000159
AGB-code praktijk: 94000123